París

El comando desarticulat a Saint-Denis "podia passar a l'acció"

Ho ha afirmat el fiscal de París, François Molins, que ha negat que cap dels vuit detinguts aquest matí sigui Abdelhamid Abaaoud, el suposat cap dels atemptats de divendres, però no ha aclarit si podria tractar-se d'un dels morts

RedaccióActualitzat

El fiscal de París, François Molins, ha explicat que la batuda policial d'aquest matí a Saint-Denis ha permès neutralitzar un comando terrorista que "hauria pogut passar a l'acció". Al dispositiu d'aquest dimecres, el fiscal ha assenyalat que el balanç ha estat de dos terroristes morts i vuit detinguts -set homes i una dona-. No ha descartat que un tercer terrorista hagi mort durant l'operació policial i que pugui estar entre la runa de l'apartament assaltat.

El fiscal ha dit que cap dels detinguts és Abdelhamid Abaaoud, el suposat cap dels atemptats de divendres a París. Tot i així no ha aclarit si podria tractar-se d'un dels dos morts en l'assalt.

Molins, que porta la investigació, ha elogiat la sang freda i la professionalitat de les forces de seguretat que han participat en el dispositiu d'aquest matí a Saint-Denis. Segons el fiscal, els investigadors creuen que els atacants van arribar a París procedents de Bèlgica amb tres vehicles llogats. I ha destacat que "els atacants tenien un autèntic arsenal d'armes".

La policia francesa va trobar un telèfon mòbil en una paperera a la porta de la sala Bataclan que els terroristes van utilitzar divendres per enviar un SMS a un destinatari desconegut amb el missatge: "Hem sortit, comencem", segons ha detallat François Molins. "Les investigacions intenten determinar qui és el destinatari d'aquest missatge, ha afegit el fiscal en aquesta compareixença informativa sense preguntes.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut