El Colosseu romà, amb una zona acotada pels bombers a causa dels despreniments (Foto: EFE)
El Colosseu romà, amb una zona acotada pels bombers a causa dels despreniments (Foto: EFE)
Roma

El Colosseu de Roma té despreniments

Preocupació al Colosseu de Roma. Els darrers dies hi ha hagut despreniments de petits fragments de pedra, i això ha obligat a incrementar-hi les mesures de prevenció. Alguns experts assenyalen que cal fer una intervenció immediata a l'edifici per evitar danys més importants. Tot i això, el servei de conservació del Colosseu insisteix que no hi ha danys estructurals importants i que els despreniments no són preocupants. Asseguren que tot és fruit de l'erosió del vent i la pluja i que no ha d'anar més enllà de petits despreniments.

RedaccióActualitzat
No obstant això, aquest dimarts s'han desprès pedres d'un dels arcs superiors de l'amfiteatre romà, després que dilluns ja es va trencar un fragment del mur exterior del monument.

En cap dels casos es van haver de lamentar danys personals, segons han destacat els bombers de la zona en declaracions a la premsa italiana.

La directora del Colosseu, Rosella Rea, ha assegurat que la caiguda de dimarts "només són les restes" de l'anterior despreniment de dilluns "provocades per causa d'uns coloms".

El Colosseu ja va registrar altres despreniments en ocasions anteriors, l'última el 9 de maig del 2010, quan es van trencar tres fragments de la galeria central.

En tot cas, hi ha previstes unes obres de restauració a partir del 2012, que han de durar entre dos i tres anys.

El Colosseu de Roma és el monument més visitat de la capital italiana, amb milions de visitants anuals.


Anar al contingut