Washington

El Col·legi Electoral confirma la victòria de Donald Trump

Els 538 delegats escullen oficialment el candidat republicà com a nou president dels Estats Units

Actualitzat

Els delegats del Col·legi Electoral dels Estats Units han ratificat aquest dilluns la victòria de Donald Trump. Finalment, només dos dels 306 delegats amb què comptava Trump han canviat el vot, tots dos de l'estat de Texas. Un ha votat Ron Paul, i l'altre, John Kasich. En canvi, han estat quatre els delegats demòcrates que no han votat Hillary Clinton, tres dels quals han optat pel republicà moderat Colin Powell.

El company de candidatura de Trump, Mike Pence, ho ha anunciat:

 


 

Malgrat que una sorpresa era pràcticament impossible, diverses manifestacions en les darreres hores reclamaven que els compromissaris canviessin d'opinió i impedissin la presidència del magnat republicà. Les afirmacions de les agències d'intel·ligència nord-americanes sobre les interferències del govern rus en les eleccions als Estats Units havien fet que milers de ciutadans demanessin un canvi de vot als membres del Col·legi Electoral.

 

Als Estats Units, l'elecció del president no és directa, sinó que s'escullen 538 compromissaris que són els que acaben decidint l'ocupant de la Casa Blanca. La decisió del Col·legi Electoral sempre ha estat purament un tràmit, tot i que, aquest any, la victòria de Clinton en el vot popular i la polèmica que envolta la figura de Trump havien obert el debat.

Històricament, hi ha hagut vots de protesta, però el col·legi mai no ha fet canviar el resultat general. De fet, Trump necessitava que 37 dels seus 306 delegats es rebel·lessin per no ser proclamat president. Ara, a Trump només li queden dos tràmits abans de ser el 45è president dels Estats Units: que el 6 de gener compti amb els vots del Congrés i que el dia 20 de gener juri el càrrec.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut