Barcelona

El Col·legi d'Enginyers critica Red Eléctrica i Endesa per no invertir prou

L'apagada ha posat en el punt de mira Red Eléctrica i Endesa, i l'estat de la xarxa elèctrica a Catalunya. Des de molts àmbits es qüestiona ara si hi ha hagut prou inversions per part de les dues companyies. Tant l'una com l'altra es defensen i asseguren que les inversions han estat les correctes. El Col·legi d'Enginyers ha criticat avui totes dues companyies, Red Eléctrica i Endesa, per no invertir prou; segons el Col·legi, hi ha incidents imprevisibles, però si la xarxa hagués estat en més bones condicions les conseqüències haurien estat menors.

Actualitzat
Red Eléctrica explica en la seva última memòria d'activitats que l'esforç inversor a Catalunya s'ha centrat, sobretot, en el TGV; s'han reforçat les línies i s'han construït subestacions. Ara bé, això no vol dir, segons Red Eléctrica, que s'hagi descuidat la resta d'inversions.

Per la seva banda, Endesa té encara en marxa un pla que va néixer arran d'apagades com aquesta de la Vall d'Aran a finals del 2003. Era l'anomenat "Pla Tramuntana", que preveia invertir 400 milions d'euros fins al 2006 per posar en marxa 39 noves subestacions a tot Catalunya. Però els terminis no s'han complert, i encara queden 13 subestacions per construir, algunes a Barcelona.
Anar al contingut