Barcelona

El Col·legi de Periodistes presenta un nou codi deontològic

Sense actualitzar des de l'any 1992, el nou codi deontològic insta a aprofitar l'actual era digital

RedaccióActualitzat

Aquest divendres el Col·legi de Periodistes de Catalunya ha presentat el nou codi deontològic de la professió. L'acte s'ha inclòs dins de les ponències i les taules rodones del VI Congrés de Periodistes, organitzat pel Col·legi de Periodistes de Catalunya i que té lloc al Palau Macaya.

Sense actualitzar des de l'any 1992, el nou text es fixa en els canvis que ha comportat internet i les anomenades noves tecnologies per poder actualitzar els principis d'autoregulació de la professió. En aquesta mateixa línia, el nou codi deontològic insta a aprofitar l'era digital per informar de forma ràpida, neta i independent però també alerta que la immediatesa de les xarxes socials no pot ser una excusa per emetre informació sense verificar prèviament.

Segons la degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Neus Bonet, era important actualitzar-lo perquè "l'antic codi estava pensat pel paper i no pels portals digitals, els blogs... Cal saber que el model de negoci ha canviat, igual que pel que fa a la manera de treballar i la manera de consumir dels usuaris".

Amb les inscripcions tancades des de fa dies després d'haver superat l'aforament previst, el Congrés ha reunit diverses taules rodones i ponències de grans professionals del periodisme com per exemple Dan Gillmor, expert en els nous mitjans digitals, Louis-Marie-Horeau, redactor en cap de Le Canard Enchaîné, entre d'altres. A banda d'això, el Congrés també comptarà amb la participació de tots els directors de diaris a Catalunya, els fundadors de nous mitjans que s'han creat al nostre país als darrers anys i figures destacades del periodisme com Andreu Buenafuente i Mònica Terribas.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut