Portada d'un dels llibres del nutricionista Pierre Dukan.
Portada d'un dels llibres del nutricionista Pierre Dukan.
París

El Col·legi de Metges francès expulsa el famós nutricionista Pierre Dukan

L'acusen d'exercir la professió amb finalitats comercials i afegeixen que el seu mètode d'aprimament, que es basa en un elevat contingut proteic, pot provocar desequilibris alimentaris en els pacients. Dukan, que ja s'havia donat de baixa del col·legi, assegura que tot plegat li dóna més força, encara, per continuar "perquè em necessiten i perquè es pot guanyar la guerra del sobrepès".

RedaccióActualitzat

El Col·legi de Metges de França ha expulsat el conegut nutricionista francès Pierre Dukan, autor d'una popular dieta que porta el seu nom. L'acusen d'exercir la professió amb finalitats comercials i afegeixen que el seu mètode d'aprimament, que es basa en un elevat contingut proteic, pot provocar desequilibris alimentaris en els pacients.

L'expulsió no tindrà cap efecte real perquè el mateix Dukan, en desacord amb l'organisme, ja se n'havia donat de baixa el 2012, poc després de jubilar-se. Tot i això, el col·legi va decidir tirar endavant el procés disciplinari que ja havia obert contra el dietista, que, al seu torn, acusa els seus col·legues d'immobilisme. "No m'ataquen a mi, sinó algú que ha creat un fenomen social". Dukan ha afegit que tot plegat li dóna més força, encara, per continuar "perquè em necessiten i perquè es pot guanyar la guerra del sobrepès".

El mateix Dukan assegura que la seva dieta ha arribat a 40 milions de persones ha tot el món. Es defensa dels que l'acusen de voler-se enriquir assegurant que 13 milions de persones -el nombre d'exemplars venuts del seu llibre- han perdut pes per només 6 euros, que és el preu que té. Es vanta, també, que entre els seus seguidors hi ha el mateix president francès, François Hollande, que es va aprimar molt els mesos abans de la campanya electoral que, el 2012, el va portar a l'EIisi.

Anar al contingut