Barcelona

Els Mossos entren al Banc Expropiat i detenen cinc persones que havien tornat a ocupar l'antiga sucursal

Dues detingudes han passat hores embidonades, encadenades amb les mans a dins d'un bidó ple de ciment, a l'interior del local

RedaccióActualitzat

El col·lectiu del Banc Expropiat ha tornat a ocupar el local de Gràcia. Després d'una acció sorpresa i unes hores de dubtes al voltant de l'acció, els Mossos d'Esquadra han entrat a dins del local i hi han trobat cinc persones.

La policia les ha detingut després d'hores a dins del local. Els detingus són tres homes i dues dones. Les dues dones han sorit més tard perquè s'han encadenat les mans a l'interior d'un bidó ple de ciment. 

Tots cinc estan acusats d'usurpació i desordres.

 

El col·lectiu, que havia convocat una manifestació aquesta tarda, ha decidit quedar-se a la plaça de la Revolució per donar suport a les persones a l'interior. Un cop han sortit tots els detinguts, ha començat la marxa convocada pels carrer de Gràcia. Al cap d'una hora, a les deu de la nit, ha acabat sense incidents.

La cronologia dels fets: real o fals?

La nova ocupació del Banc Expropiat ha rebut el nom de #BancSorpresa i durant hores ha generat dubtes sobre la presència de persones a l'interior.

 

El col·lectiu del Banc Expropiat ha anunciat aquest matí que ha tornat a entrar al recinte tretze dies després del seu desallotjament. Des del primer moment, un centenar de persones s'ha concentrat a l'exterior de l'edifici en suport a les persones que hi havia a dins.

Els concentrats s'han amagat en alguns moments darrere una gran pancarta, davant les planxes metàl·liques que des de la setmana passada cobreixen completament la façana del local. Aquest podria ser el moment que han aprofitat per entrar.

Segons la policia, els activistes han fet un forat amb una serra radial per poder-hi entrar. Un cop dins, han tapat el forat amb un bidó carregat de ciment.

 

Els Mossos d'Esquadra, que des del migdia estaven dins les furgonetes als carrers propers, han avançat a quarts de tres fins a la façana del Banc Expropiat i l'han envoltat. La forta presència policial ha fet retrocedir els concentrats fins a l'inici del carrer Mare de Déu dels Desemparats.

 

Des del col·lectiu s'ha alimentat el dubte a través de xarxes socials de si realment el local estava ocupat. D'una banda han corregut bromes per la xarxa, però de l'altra han publicat un vídeo que, asseguren, s'ha enregistrat des de l'interior del Banc Expropiat i on un grup d'activistes celebra la reocupació del local:


Per la xarxa també ha corregut una imatge que assegura que el vídeo és un muntatge gravat en un altre lloc i editat posteriorment:


Per tot plegat s'han fet bromes amb etiquetes com #BancDeSchrodinger davant els dubtes sobre si hi havia o no persones al local.

Els Mossos entren al local

Minuts abans de quarts de cinc de la tarda, agents d'una brigada especial dels Mossos han entrat dins l'antiga sucursal a través d'un forat practicat a la xapa de ferro que envolta tota la façana del Banc Expropiat per comprobar si hi ha algú a l'interior. Han accedit al local pel lateral que dóna al carrer Mare de Déu dels Desemparats.

Segons han confirmat els agents, dins del local han trobat cinc persones, dues de les quals estarien embidonades: encadenades juntes a amb les mans a l'interior d'un bidó. 

 

Passat un quart de sis de la tarda, els Mossos d'Esquadra han tret de dins el Banc Expropiat tres de les cinc persones que havien tornat a ocupar al matí l'antiga sucursal. A les nou del vespre, han sotiri amb dues persones més detingudes. Eren les dues dones embidonades.

A l'exterior, uns operaris han tornat a soldar la planxa que els activistes han tallat per poder accedir a dins del local.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut