El portaveu del col·lectiu de Can Vies.
El portaveu del col·lectiu de Can Vies.
Barcelona

El col·lectiu de Can Vies no es pronuncia sobre l'oferta de mediació però diu que "de l'ajuntament no en podem esperar res"

En declaracions a TV3, el col·lectiu evita condemnar la violència i, de moment, no es pronuncia sobre l'oferta de mediació

RedaccióActualitzat

El portaveu del col·lectiu de Can Vies ha evitat, en declaracions a TV3, condemnar la violència arran del desallotjament i l'enderroc del centre social de Sants i, de moment, no s'ha pronunciat sobre l'oferta de mediació de l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias. "L'alcalde vol parlar quan ja ha tirat a terra Can Vies", ha lamentat el portaveu, que ha afegit que "de l'ajuntament no en podem esperar res", tal com estan actuant.

En qualsevol cas, el portaveu del col·lectiu assegura que "seguirem treballant com fins ara de forma autogestionada i organitzada" i ha etzibat que "només amb els diners que es va emportar el Millet i que té CiU es podrien pagar milers de contenidors".

El portaveu de la Plataforma de Suport a Can Vies, Ferran Aguiló, ha lamentat des d'"El matí de Catalunya Ràdio" que l'actitud de l'ajuntament no afavoria el diàleg en les negociacions. "La primera vegada que el districte posa per escrit una proposta sobre la taula ho fa amb una primera condició: que la gent abandoni l'edifici, quan la gent que hi havia per pròpia iniciativa havia plantejat fer les modificacions que després l'ajuntament va plantejar com si fossin iniciativa seva." I afegeix: "Nosaltres estàvem disposats no només a fer-les, sinó que les anàvem a assumir econòmicament." El projecte d'obres preveia rehabilitar la casa i insonoritzar-la i un pla per millorar les relacions amb els veïns més pròxims i no causar-los molèsties.

Aguiló ha explicat que el regidor de Sants ha rebutjat totes les propostes presentades pel col·lectiu de Can Vies i "hem arribat a aquesta situació com a conseqüència d'un mal procés d'aproximació i de negociació". És més, ha atribuït a "la prepotència" i a "la falta de confiança en Jordi Martí", que viu a Sant Gervasi, el fracàs de les negociacions" i l'ha acusat de "desconèixer la realitat del barri, del seu teixit associatiu i del que significa Can Vies". "Ens està torejant i espera menys de 24 hores després de les eleccions per entrar a sac i començar a enderrocar-lo". Això, diu, "són elements que han tirat gasolina al foc".

Anar al contingut