Sils / Barcelona

El col·lectiu Cuina de Sils dóna a conèixer la cuina tradicional a l'Hotel Ritz de Barcelona

La cuina tradicional, casolana, comença a ser més exòtica que els plats moderns. Per què? Doncs perquè cada cop es cuina menys a casa, i pitjor. Una pèrdua cultural que, a més, té conseqüències en la salut. Davant de tot això, ja fa temps que un grup d'àvies i no tan àvies de Sils, a la Selva, es dediquen a fer conèixer aquest tipus de cuina per evitar que es converteixi en una espècie en extinció. Ara són a Barcelona.

Actualitzat
Encara ara, a les cuines professionals, de dones n'hi ha poques, però, aquesta setmana, el col·lectiu de cuineres de Sils està revolucionant la cuina de l'Hotel Ritz. Fins dijous, els seus plats se serveixen en un dels salons de l'hotel que va representar el màxim luxe en la primera meitat del segle XX. El col·lectiu, que va començar en aquell poble de la Selva amb unes quantes àvies, ja ha crescut i, ara, les seves cassoles van "de bolos" allà on les criden, amb la sopa de pagès, o els peus de porc amb cargols, o la crema. Cuina de sofregit, de picada i de paciència, que a casa no ha estat mai reconeguda fins que s'ha perdut o gairebé.
Anar al contingut