París

El CNT vol convocar eleccions a Líbia abans de vuit mesos

El representant a França del Consell Nacional de Transició libi, Mansour Saif al-Nasr, ha assegurat que esperen poder organitzar eleccions a Líbia abans de 240 dies, uns vuit mesos, per triar un parlament que dirigeixi la transició després la caiguda de Moammar al-Gaddafi. Al-Nasr ha donat per fet que "el règim de Gaddafi ha acabat" i que el seu país "ha passat la pàgina d'una etapa fosca" i es dirigeix ​​"cap a una era de democràcia, de drets humans i de llibertat". En declaracions a "France Info", Nasr ha dit que "seran les primeres eleccions per triar el Congrés Nacional, d'on sortirà el govern provisional i la comissió per dirigir la transició, que serà sotmès a un referèndum".

Actualitzat
El representant dels rebels ha donat per "acabats" els combats des de diumenge, però ha reconegut que "persisteixen zones de resistència a Trípoli". "Al final de la jornada d'avui o demà com a molt tard tot estarà solucionat".

Segons el representant a França del Consell Nacional de Transició libi, inicialment pensaven que la resistència de Trípoli duraria uns dies més, fins a finals de mes, però tot "ha estat més ràpid" del previst, cosa que ha atribuït a l'ajuda rebuda des de l'interior de la capital i a la deserció dels mercenaris de Gaddafi. "El poble de Trípoli s'ha aixecat i ha ajudat els revolucionaris. Quan han arribat, tot estava preparat per acollir-los".
 
El representant del CNT ha mostrat la seva esperança que Gaddafi sigui "arrestat i portat davant la justícia". "És tard per a ell per anar-se'n, ha de ser jutjat, és un criminal que ha d'anar davant els tribunals. La justícia líbia del futur serà independent i tindrà un judici just".

Les declaracions de Nasr es produeixen quan els rebels controlen la major part de Trípoli. França, primer país que va reconèixer al CNT com a interlocutor Líbia, ha convidat els seus representants a anar a París la setmana que ve, la mateixa setmana en què ha proposat una reunió del grup de contacte format per la comunitat internacional per seguir el que passa a Líbia. La invitació l'ha feta el president Sarkozy, que ha parlat aquest matí amb el primer ministre del CNT, Mahmud Jibril.
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut