Félix Sanz Roldán, director del CNI (Foto: EFE)
Félix Sanz Roldán, director del CNI. (Foto: EFE)
Madrid

El CNI nega qualsevol vinculació amb Corinna i l'agència Método 3

En la seva compareixença davant la Comissió de Secrets Oficials del Congrés, Sanz Roldán ha desvinculat els serveis d'intel·ligència de Método 3, i ha dit que no sap si la princesa Corinna zu Sayn-Wittgenstein ha fet alguna mena de feina "classificada" per a l'Estat. El que ha assegurat, però, és que la princesa no ha treballat mai per al CNI. També ha negat haver incrementat els serveis secrets a Catalunya.

RedaccióActualitzat
El director del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI), Félix Sanz Roldán, ha negat al Congrés dels Diputats qualsevol vinculació amb l'agència de detectius Método 3, epicentre d'una suposada trama d'espionatge polític a Catalunya. Segons fonts parlamentàries, en la seva compareixença davant la Comissió de Secrets Oficials del Congrés, Sanz Roldán ha desvinculat els serveis d'intel·ligència de Método 3, i ha dit que no sap si la princesa Corinna zu Sayn-Wittgenstein ha fet alguna mena de feina "classificada" per a l'Estat. El que ha assegurat, però, és que la princesa no ha treballat mai per al CNI. També ha negat haver incrementat els serveis secrets a Catalunya.

Sobre l'espionatge polític a Catalunya, Sanz Roldán ha reconegut que Método 3 va oferir els seus serveis al centre, tal com fan habitualment altres empreses del sector, però el CNI no hi va firmar cap contracte, perquè no els necessitaven. Segons les fonts consultades, el director del CNI ha afirmat també que no té coneixement que hi hagi plans per crear un servei d'espionatge a Catalunya.

El líder d'Esquerra Unida, Cayo Lara, després d'escoltar les informacions que ha ofert a porta tancada al Congrés el director del Centre Nacional d'Intel·ligència, ha insistit que el govern i la Casa del Rei han de donar respostes sobre les suposades gestions fetes per la princesa Corinna. En declaracions als periodistes als passadissos del Congrés, Lara ha reiterat que "no sé si Corinna menteix o no menteix, però està declarant moltes coses als mitjans i són coses molt greus per a l'Estat. Per tant, l'Estat haurà de prendre algun tipus de mesura i respondre, i quan parlo de l'Estat, parlo del govern i de la prefectura de l'Estat".

La compareixença de Sanz Roldán la va sol·licitar primerament CiU, arran dels titulars apareguts sobre les activitats de l'agència de detectius Método 3 i el cas del suposat espionatge polític a Catalunya. El CNI ha negat sempre tota vinculació amb aquesta agència i el govern espanyol va optar per oferir la compareixença del director dels serveis d'intel·ligència perquè deixi clar que aquest centre no té cap relació amb els encàrrecs d'espionatge entre partits polítics a Catalunya.

Posteriorment, el grup de l'Esquerra Plural va demanar que Sanz Roldán també informés de les activitats de la princesa Corinna, suposada amiga del rei, que va afirmar que havia fet encàrrecs delicats per al govern espanyol.
Anar al contingut