El CNI hauria avisat la policia federal de l'itinerari de Puigdemont

Segons la premsa alemanya, el CNI ha tingut un paper determinant en avisar l'Oficina Federal d'Investigació alemanya

RedaccióActualitzat

Poc abans de les 12 del migdia, en un punt de l'autopista A-7 a uns 30 quilòmetres de la frontera amb Dinamarca, una patrulla de la policia de carreteres de Schleswig-Holstein ha aturat el vehicle en el qual viatjava Carles Puigdemont des de Finlàndia.

Després han traslladat al president fins a la comissaria.

Una hora més tard, a dos quarts d'una del migdia, la notícia de la detenció de Puigdemont ha arribat a tots els mitjans de comunicació. 

Però com sabia la policia alemanya que Puigdemont acabava de travessar la frontera danesa? Segons el setmanari alemany Focus, el CNI hi ha tingut un paper determinant en avisar l'Oficina Federal d'Investigació alemanya (BKA). D'acord amb aquest mitjà, el departament identificat com "Sirena" ha avisat la policia alemanya de la possibilitat que Puigdemont passés pel seu territori.

Una tesi que confirma el professor de Ciències Polítiques de la Universitat de Barcelona, Xavier Torrens, que ha assegurat a Catalunya Ràdio que Puigdemont ha estat controlat en tot moment pel servei secret espanyol. Un fet, considera, que els advocats de l'expresident podrien haver previst fàcilment:

Torrent assegura que la detenció s'ha fet Alemanya perquè és l'únic país que està disposat a efectuar una extradició:

"El CNI no ha actuat com una policia judicial, ha actuat com això que és, un servei secret. Un servei secret al servei d'un Estat que no queda curt a l'hora de reprimir el moviment independentista.

"És evident que el mínim que havíem de comptar que estava fent el CNI era seguir tots els passos del president Puigdemont"


 


 

ARXIVAT A:
Rebel·lióProcés catalàArticle 155
Anar al contingut