La web del Tribunal Constitucional va rebre atacs d'Anonymous el 21 d'octubre
La web del Tribunal Constitucional va rebre atacs d'Anonymous el 21 d'octubre
Madrid

El CNI diu que no ha detectat cap ciberatac llançat per Rússia

El Centre Criptològic del CNI reconeix una setantena d'atacs a webs institucionals abans i després de l'aplicació del 155 però assegura que no han tingut impactes importants

RedaccióActualitzat

El Centre Criptològic Nacional (CCN), adscrit al CNI, ha confirmat una setantena de ciberatacs contra pàgines de l'administració espanyola durant els dies anteriors i posteriors a l'entrada en vigor de l'article 155. Però al mateix temps han desmentit que hi hagi hagut cap ciberatac impulsat per l'estat rus ni tampoc per cap altre estat.

Ho han dit el responsable del CCN, Luis Jiménez, i Javier Candau, cap de ciberseguretat, que han diferenciat explícitament els ciberatacs de les campanyes de desinformació amb notícies falses a les xarxes socials, de les quals han dit que no tenen informació.

 

Operació Catalunya d'Anonymous

Cap dels ciberatacs, segons expliquen, va ocasionar danys més enllà de deixar penjades les pàgines durant un temps. És el que va passar, per exemple, el 21 d'octubre amb la web del Tribunal Constitucional entre altres o tres dies després la del mateix CNI. Sí que han confirmat que darrere aquests atacs que es van llançar sota l'etiqueta "operació Catalunya" hi ha havia gent vinculada a Anonymous de diversos estats europeus.

Els responsables del CCN han assegurat que només un 15% de la setantena d'atacs va tenir efectes, i que cap va tenir un impacte important. Dos dels atacs tenien la intenció d'aconseguir informació de les webs atacades, però han afirmat que no ho van aconseguir.

 

ARXIVAT A:
Article 155Procés català
Anar al contingut