El CNI admet haver mantingut contactes amb l'imam de Ripoll

Actualitzat

El Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) reconeix que va tenir contacte amb l'imam de Ripoll, considerat el líder del grup que va atemptar a la Rambla de Barcelona i a Cambrils. La investigació haurà de determinar si l'imam va arribar a ser un dels seus confidents. Aquests contactes s'haurien produït mentre Abdelbaki es-Satty complia condemna a la presó de Castelló entre el 2010 i el 2014.

Fonts oficials de l'espionatge espanyol afegeixen que és una pràctica habitual en el marc de la lluita antiterrorista que hi hagi contactes amb tots els condemnats en relació amb jihadisme.

També asseguren que no estan preocupats i estan disposats a oferir informació addicional a la Comissió de Secrets del Congrés dels Diputats.

De moment, l'Audiència Nacional, que manté la causa secreta, no ha obert cap peça separada per investigar-ho. Continuen, però, les investigacions per aclarir com es va gestar la cèl·lula de Ripoll, el paper que hi va tenir l'imam i les implicacions internacionals que haurien pogut contribuir a la logística i al finançament del grup. De tota manera, TV3 ha pogut saber que alguns dels terroristes van demanar crèdits setmanes abans dels atemptats.

Notícia relacionada: La policia espanyola hauria intervingut el mòbil de l'imam de Ripoll el 2005

 

ARXIVAT A:
PolicialTerrorismeAtemptats Barcelona Cambrils
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut