25 anys del Club Super3
25 anys del Club Super3
Barcelona

El Club Super3 rep el Premi Nacional de Comunicació 2016

Altres guanyadors són el periodista Carles Capdevila, el diari en línia "Nació Digital" i el publicista Oriol Villar

RedaccióActualitzat

El govern ha fet públics aquest dimecres els Premis Nacionals de Comunicació 2016, que han distingit el Club Super3 en el 25è aniversari d'aquest històric programa de TV3. És el premi de la categoria de televisió, i el jurat l'ha atorgat perquè "és una història d'èxit sense gaires precedents a les televisions, tant públiques com privades, d'Europa".

Amb 1.400.000 socis, es tracta d'un dels clubs d'aquestes característiques amb més associats del món, "un espai d'entreteniment i pedagogia lúdica que ha sabut evolucionar al llarg del temps". Els responsables del Club Super3 rebran el premi el 14 de novembre al Palau de la Generalitat, en un acte presidit pel president Puigdemont.

 

Carles Capdevila i "Nació Digital", entre altres

En la categoria de premsa, el premiat ha estat el periodista Carles Capdevila, director fundador del diari "Ara", pel seu "gran sentit de l'ètica i la dignitat". El de mitjans en línia ha estat per a "Nació Digital" en el seu vintè aniversari, perquè ha sabut créixer "ininterrompudament" i liderar la premsa digital amb molt arrelament territorial. I Barcelona Televisió (BTV) l'han premiat en la categoria de proximitat, "sempre innovadora i en constant evolució."

El premi de ràdio l'ha rebut el programa "El matí i la mare que el va parir", de Ràdio Flaixbac, i el de publicitat anirà a parar a les mans d'Oriol Villar per les seves "propostes publicitàries de gran qualitat formal i provada eficàcia" i per les seves campanyes "perfeccionistes i curoses amb els detalls." També s'ha fet una menció d'honor pòstuma a Leopoldo Rodés, fundador de Mediaplanning i president d'Havas Media.

Uns premis institucionals

El jurat que atorga aquests premis està presidit per la consellera de la Presidència, Neus Munté, i està format pel secretari de Comunicació del govern, Miquel Martín Gamisans, com a secretari; Roger Loppacher, president del CAC; Jordi Vilajoana, secretari de Difusió; Neus Bonet, degana del Col·legi de Periodistes; Rosa Romà, degana del Col·legi de Publicitaris i Relacions Públiques, a més d'acadèmics universitaris del ram. Aquests premis es van crear el 1999 quan es complien 75 anys de l'inici de les emissions regulars de la primera ràdio a Catalunya.

Anar al contingut