Barcelona

El Clínic i l'ICS firmen un conveni per estendre el servei de telemedicina al conjunt del sistema sanitari

La telemedicina està molt estesa en països com els EUA, però aquí tot just comença. Se n'han fet diverses experiències pilot i ara el Clínic i l'Institut Català de la Salut volen que es dispersi pel sistema sanitari. Avui han signat un conveni per poder desenvolupar un programa innovador de telemedicina, el Chronic, un model assistencial a distància que millora el tractament dels malalts crònics a través de la integració de recursos sanitaris amb suport de tecnologies de la informació. L'hospitalització domiciliària facilita al pacient accedir a diversos recursos de salut des de casa seva. Això permet que el malalt conegui i controli millor la seva malaltia i es redueixi el cost de l'hospitalització.

Actualitzat
Aquest servei de telemedicina funciona de manera pilot al Clínic des de l'any 2000, però vistos els avantatges ara es vol fer extensiu a malalts de diabetis i d'insuficiència cardíaca.

Per fer-ho possible, s'ha firmat un conveni amb l'Institut Català de la Salut. Aquest model suposa una optimització de recursos sanitaris, més implicació dels malalts en la pròpia malaltia i un estalvi d'un 40 % en els costos hospitalaris. Es preveu que l'any 2007 aquest model estigui implantat a l'Àrea del Clínic i a Bellvitge, això suposarà teleassistència mèdica a una població de 800.000 persones.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut