L'Hospital Clínic de Barcelona en una imatge d'arxiu
L'Hospital Clínic de Barcelona en una imatge d'arxiu
Madrid

El Clínic, el Vall d'Hebron i Sant Pau, entre els deu hospitals amb més bona reputació de l'Estat

Es tracta del Clínic, el Vall d'Hebrón i Sant Pau, segons el primer estudi que valora la qualitat del sistema sanitari espanyol

RedaccióActualitzat

Prop de 2.000 metges, infermeres, pacients i periodistes sanitaris han participat en un estudi per escollir els serveis hospitalaris públics i privats de l'Estat amb més bona reputació i els millors especialistes. Es tracta del primer estudi que valora la qualitat del sistema sanitari espanyol, considerat per l'OMS un dels millors del món.

El resultat d'aquest informe, presentat per Monitor de Reputación Sanitaria, són un seguit de rànquings que fan una "autèntica radiografia de la sanitat espanyola", en paraules dels seus autors. L'Hospital de La Paz, a Madrid, és considerat el centre públic amb els millors serveis de l'Estat, seguit del Clínic, el Gregorio Marañón, el Vall d'Hebron i el 12 d'Octubre.  

En el cas dels hospitals privats, el millor és la Clínica de la Universitat de Navarra, HM Montepríncipe, HM Sanchinarro - C.I.O. Clara Campal, Quirón de Madrid, la Clínia Ruber Internacional. L'Hospital Quirón de Barcelona, l'Hospital Sagrat Cor i la Teknon ocupen de la vuitena a la desena posició.

Els especialistes amb més bona reputació són Valentí Fuster en cardiologia, Enrique Moreno en cirurgia general, Ana Lluch en oncologia mèdica, Pedro Guillen en traumatologia, Borja Corcóstegui en oftalmologia i Eduard Vieta en psiquiatria, entre d'altres. 

 

Anar al contingut