Excavadora buscant el búnquer on hi havia la marihuana a Avinyonet de Puigventós
Excavadora buscant el búnquer on hi havia la marihuana a Avinyonet de Puigventós
Girona

El clan de l'Empordà estava preparat per ser "una multinacional" de la marihuana

Cultivaven la marihuana en un búnquer i en habitacles secrets que podien fer fins a 100 metres

RedaccióActualitzat

El grup criminal desarticulat a l'Empordà, capitanejat pel clan familiar dels "'Capirote", estava preparat per ser una multinacional de la marihuana i distribuir droga a escala internacional, segons han informat els Mossos.  

Es tractava d'un negoci familiar, no tenien una feina coneguda, però es movien amb cotxes de lloguer d'alta gamma i tenien diverses finques. Això va fer que s'obrís una investigació per blanqueig de capitals, a banda del delicte contra la salut pública.

Per blanquejar diners, els integrants del clan arribaven a servir-se dels menors de la família, posant comptes bancaris i propietats al seu nom.

El clan controlava gran part del negoci de la marihuana a la comarca de l'Alt Empordà, contractava gent que cultivava les plantacions o les vigilava. La droga la venien a grans traficants d'arreu de l'Estat i de França.

En l'operació policial es van intervenir més de vuit mil plantes de marihuana. Una de les plantacions era en un búnquer que els investigadors van trobar enterrat sota la casa dels suposats líders del clan, a Avinyonet de Puigventós.

Els agents van fer servir una màquina retroexcavadora per trobar més habitacles ocults al jardí. A través de falses portes, forats a terra o a les parets, s'accedia a habitacles secrets que podien fer fins a 100 metres quadrats on es cultivava la marihuana.    

Més de 30 detinguts en una macrooperació contra el tràfic de drogues a Figuere

Els Mossos van entrar a 20 domicilis i van trobar-hi també armes de foc, i més de 425.000 euros en efectiu. Van detenir 32 persones. La investigació ha durat 6 mesos.

Anar al contingut