Fórmula 1

El circuit urbà de Singapur es prepara per acollir el primer Gran Premi de F1 nocturn

Per primera vegada a la història, la Fórmula 1 es correrà de nit. Una experiència que ja han tastat les motos, però encara no els monoplaces d'Alonso, Hamilton i companyia. L'escenari serà el circuit urbà de Singapur, on aquest dimecres encara circulaven els vehicles privats. Es faran servir focus que il·luminarien quatre camps de futbol. Un espectacle en majúscules que es podrà veure aquest cap de setmana a TV3.

Actualitzat

Som a Singapur, al circuit urbà que diumenge acollirà el mundial de F1. Més de 5 km pels carrers de la ciutat, 61 voltes i un recorregut total de 308 km. El Gran Premi tindrà un aspecte singular perquè serà el primer que es farà de nit en tota la història de la F1. És el futur: urbà i nocturn.

Potent il·luminació

El somni de Bernie Ecclestone fet realitat, d'entrada a Singapur, amb una gran exigència tècnica per condicionar-lo. La part més delicada: la il·luminació. Perquè pilots, aficionats i espectadors s'hi vegin bé, han fet falta més de tres milions de watts, l'equivalent a quatre estadis de futbol, en aquest cas repartits en 1.600 projectors penjats a 10 metres d'altura al llarg del circuit. Hi ha garanties que una apagada general és impossible, tot i que la pluja es podria apuntar també a la festa.

Sense llum natural, els pneumàtics seran reflectants i les tradicionals banderes de senyalització seran substituïdes per 32 panells electrònics. Els aficionats estan especialment atrets per la nocturnitat de la prova. Singapur de nit motiva tothom. Els cotxes particulars ja han provat l'asfalt, al costat de grades prefabricades i tècnics que enllesteixen els últims preparatius. Ara, només hi falten els monoplaces.

Anar al contingut