La directora Elena Trapé amb els actors de "Les distàncies"
La directora Elena Trapé amb els actors de "Les distàncies"

El cinema català i femení triomfa a Màlaga amb "Les distàncies", d'Elena Trapé

Vuit pel·lícules gestades a Catalunya i dirigides per dones han rebut premis al Festival de Màlaga

RedaccióActualitzat

"Les distàncies", d'Elena Trapé, i amb participació de TV3, s'emporta els guardons a millor pel·lícula, millor direcció i millor actriu del Festival de Cine de Màlaga.

Elena Trapé pren així el relleu victoriós de Carla Simón i el seu "Estiu 1993", que es va endur aquests premis l'any passat.

Aquest any Trapé, directora també sortida de la factoria ESCAC, primer com a alumna i ara com a mestra, s'ha endut la Bisnaga d'Or com a millor pel·lícula i la de plata per la direcció.

 

 

"Les distàncies" és la segona pel·lícula de Trapé, en què torna a exhibir una veu personal i amb gran capacitat per impactar amb històries intimistes, humanes i generacionals.

I la pel·lícula encara s'apunta un altre premi, a Alexandra Jiménez com a millor actriu. En l'última gala dels Gaudí ja va explicar que s'instal·laria a Catalunya. Dit i fet, uns mesos vivint a Barcelona, un projecte d'aquí i torna a recollir fruits.

Notícia relacionada: Dues directores sortides de l'ESCAC, candidates a premi a Màlaga

 

Jiménez ha rebut el premi compartit amb Valeria Bertuccelli per "La reina del miedo".

Javier Rey, millor actor

El jurat de la secció oficial ha atorgat el premi a millor actor a Javier Rey per la pel·lícula "Sin fin".

La millor actriu de repartiment ha estat Carmen Flores, per "Mi querida cofradía", de la catalana Marta Díaz de Lope, pel·lícula que ha rebut també la Bisnaga de Plata del Públic perquè ha estat la més votada pels espectadors del festival.

Més directores catalanes premiades

En l'extens palmarès del festival, a més dels premis rebuts per "Les distàncies" i "Mi querida cofradía", s'hi han d'afegir també premis per a sis pel·lícules més gestades a Catalunya i dirigides per dones:


El premi a millor actor de repartiment ha anat a parar a Vladimir Cruz per "Los buenos demonios". Aquesta pel·lícula cubana també ha rebut el reconeixement al millor guió i la millor banda sonora.

El premi a la millor fotografia se l'ha emportat "No dormirás".

El festival de Màlaga ha entregat el premi a la millor pel·lícula llatinoamericana a la brasilera "Benzinho", de Gustavo Pizzi.

ARXIVAT A:
Cinema
Anar al contingut