Un diari de l'època destaca la "solemne inaugració" de l'Aribau
L'Aribau ha recuperat "West Side Story" per celebrar el mig segle de vida
Barcelona

El cinema Aribau celebra els 50 anys amb la reestrena de "West Side Story"

La sala ha celebrat el mig segle d'història amb la reestrena de la pel·lícula que va inaugurar el cinema, el musical guanyador de 10 Oscars de Hollywood que té Natalie Wood i Richard Beymer de protagonistes.

RedaccióActualitzat
El cinema Aribau de Barcelona ha complert aquest divendres els seus 50 anys d'història i ho ha celebrat amb la reestrena de la pel·lícula que va inaugurar la sala, el musical "West Side Story", en versió original subtitulada en català. Una sessió molt especial, amb una decoració pensada per a l'ocasió, i per a la qual s'han exhaurit totes les entrades, gairebé 1.200 persones.

La sala Aribau va obrir exactament el 7 de desembre del 1962 i la primera pel·lícula que s'hi va projectar va ser "West Side Story", inspirada en l'obra de Shakespeare "Romeu i Julieta" i protagonitzada per Natalie Wood i Richard Beymer.  

L'acollida de "West Side Story", guanyadora de deu Oscars de Hollywood, va ser espectacular des del principi. Es va exhibir a l'Aribau durant 95 setmanes i dos dies, i va arribar a aconseguir gairebé 800.000 espectadors. Una xifra fantàstica, que se suma a la recaptació bruta que va tenir: 28.933.989 de pessetes, segons els preus d'aleshores. És a dir, una mitjana de 36,40 pessetes per localitat.

És evident que en 50 anys han canviat molt les coses, també en el sector del cinema, que ha transformat el model cap al consum ràpid i les multisales. La pujada de l'IVA cultural, l'augment de l'oferta i la pirateria són algunes de les amenaces del sector cinematogràfic. Precisament per això, és més remarcable l'aniversari d'un dels pocs locals que resisteixen, ara per ara, als nous temps.
Anar al contingut