El director de cinema iranià Abbas Kiarostami, fa un any i mig a Barcelona
El director de cinema iranià Abbas Kiarostami, fa un any i mig a Barcelona

El cineasta iranià Abbas Kiarostami mor a París amb 76 anys

Era el director de cinema més conegut fora del seu país, amb pel·lícules d'estil metafòric i líric i amb contingut filosòfic i polític

RedaccióActualitzat

Aquest dilluns ha mort a París el principal referent del cinema iranià de les últimes dècades, el director Abbas Kiarostami. Nascut el 1940 a Teheran, Kiarostami va estudiar belles arts i va començar a fer cinema amb 30 anys, amb un curtmetratge d'estil neorealista titulat "El pa i el carrer".

Va començar a ser conegut fora del seu país amb les pel·lícules "On és la casa del meu amic?" (1987) i "Primer pla" (1990), i es va consagrar amb "A través de les oliveres" (1994) i sobretot amb "El gust de les cireres" (1997), per la que va rebre la Palma d'Or al festival de cinema de Canes.

Des llavors s'ha consolidat com un dels autors més singulars i destacats del panorama cinematogràfic internacional, fent alhora de guionista, fotògraf i productor de les seves pel·lícules, a més de dirigir-les. També ha destacat en el gènere documental, i en la formació de nous cineastes.

Anar al contingut