Cruïlla entre els carrers Urgell i Provença
Cruïlla entre els carrers Urgell i Provença, on hi va haver l'accident
Barcelona

El ciclista que va atropellar Muriel Casals declara que va passar amb el seu semàfor en verd

A la cruïlla on va passar l'atropellament hi ha una convivència complicada entre vianants, ciclistes i cotxes

RedaccióActualitzat

El risc d'atropellament d'un vianant per una bicicleta en el punt on dissabte hi va haver l'accident de la diputada Muriel Casals, la cruïlla entre Urgell i Provença, és alt. El ciclista que va atropellar Casals ha declarat a la Guàrdia Urbana i ha assegurat que va passar amb el seu semàfor en verd. Una versió que corroboren els testimonis.

Un dels testimonis, Carolina Jiménez, explica que el ciclista va tocar el timbre per alertar unes noies que anaven a travessar, però sembla que Casals, que no travessava pel pas zebra, no ho va sentir.

Un dels elements a tenir en compte en aquest encreuament és que el carril bici és per als dos sentits de la marxa, cosa que pot confondre els vianants; aquí i en altres cruïlles de l'Eixample. Albert Garcia, d'Amics de la Bici, explica que sovint, en aquests carrils de dos sentits, el vianant es descuida de mirar cap a les dues bandes perquè no hi està acostumat.

L'Hospital Clínic, el lloc on està ingressada la diputada, atén cada mes entre quatre i sis casos d'accident en què hi ha una bicicleta implicada. L'altre hospital que hi ha a prop del lloc de l'accident, el del Sagrat Cor, va atendre nou vianants atropellats per una bicicleta durant el segon semestre de l'any passat.

Muriel Casals continua ingressada a l'UCI de l'Hospital Clínic, estable dins de la gravetat.

Anar al contingut