Pamplona

El "chupinazo" dóna el tret de sortida a nou dies de Sanfermines

Comença la gran festa a Pamplona. Avui a les dotze del migdia s'ha donat el tret de sortida als Sanfermines, que cada juliol fan sortir al carrer els habitants de la ciutat i atrauen gent de tot el món. El tradicional "chupinazo" ha marcat l'inici de nou dies en què la capital navarresa estarà submergida en la festa i la disbauxa. "Encierros", corrides de toros i concerts seran les principals atraccions d'un cartell amb més de 400 actes.

Actualitzat

L’alcaldessa de Pamplona, Yolanda Barcina, ha estat l’encarregada de llançar el “chupinazo”. Crits de “Gora sant Fermí!” i “Visca sant Fermí!” s’han estès per tota la plaça, plena de gom a gom.

L’acte no ha estat exempt d’incidents. Poc abans que l’alcaldessa pronunciés les seves paraules, un dels regidors d’ANV a l’Ajuntament, Mikel Gastesi, havia intentat col·locar una ikurriña en un dels balcons, però la Policia Municipal l'hi ha impedit.

Barcina és l'unica persona que ha llançat dues vegades el coet que anuncia les festes, ja que també ho va fer l’any 1999, quan començava el seu mandat.

L’afluència també ha estat massiva en els altres tres escenaris de la ciutat on s’ha pogut seguir en directe l’acte a través de les pantalles gegants instal·lades a la plaça de los Fueros, el parc d’Antoniutti i el passeig de Sarasate, que, per segon any han comptat amb dos intèrprets de llenguatge per a sords.

Així doncs, ara la ciutat queda tenyida de blanc i vermell durant nou dies en què la diversió i la festa seran protagonistes.

Anar al contingut