El Chelsea supera el Liverpool (1-0) i fa un pas endavant per classificar-se per a la final

La primera batalla entre el Chelsea i el Liverpool va tenir color blau. Els de Mourinho es van imposar als de Benítez per 1-0 en l'anada de les semifinals de la Lliga de Campions disputada a Stamford Bridge. Un gol de Joe Cole en el minut 29 va donar el triomf als londinencs en un partit molt tàctic i amb poc futbol. Els dos equips es coneixen molt i no van sovintejar les ocasions de gol. A més, en les poques arribades a l'àrea van aparèixer Cech i Reina, els dos porters, que van fer algunes parades de mèrit. Amb aquest resultat, el Chelsea agafa avantatge de cara a la tornada a Anfield.

El 67% dels anglesos van apostar per l'1-0 a favor del Chelsea. Això vol dir dues coses: que ahir a la nit molts seguidors van guanyar uns calerons i que el partit era molt previsible. Van ser els 90 minuts de l'estratègia, del contacte, del futbol físic, i, sobretot, de Pepe Reina, que va salvar l'eliminació fulminant del seu equip amb dues aturades miraculoses. La primera, després d'un xut de Lampard amb el 0-0 en el marcador, en què va demostrar els seus reflexos i la seva col·locació. I ja amb l'1-0 en contra, i a deu minuts del final, tornava a barrar el pas a una derrota més contundent, en un altre xut també del mateix Lampard.

L'altre porter, Cech, només va intervenir en una ocasió, però, això sí, va evitar un empat que era or pur per al Liverpool. La volea era de Gerrard, i l'estirada de l'home del casc, determinant.

Mourinho i Benítez, porters al marge, van acudir al tòpic en la prèvia, anunciant que el partit es decidiria per petits detalls. I una sèrie de detalls en una sola jugada els van donar la raó. En el minut 29, primer detall: pilota que perd en atac el Liverpool. Carvalho surt al contracop més ràpid del que en ell és normal. Segon detall: la recepció de Drogba, que guanya per físic i per murri la tolerància defensiva d'Ager. Tercer detall: assistència a Joe Cole, que pràcticament en carrera i en plena caiguda, marca. Des de la pèrdua de la pilota fins que entra només passen 14 segons. Així mata els partits el Chelsea.

El guió ja no és el mateix que ara fa dos anys. Amb un gol fantasma dels "reds" no n'hi ha prou. És clar que, a Anfield, el Liverpool mai camina sol...