Futbol

El Chapecoense, un equip modest que s'havia fet gran de cop

L'equip de l'estat de Santa Catarina havia protagonitzat tres ascensos de categoria en pocs anys i es disposava a jugar la seva primera final continental en la seva segona participació

Actualitzat

El Chapecoense ha saltat al primer pla de l'actualitat per la tragèdia aèria que ha patit l'equip quan es dirigia a Medellín per jugar el partit més important de la seva curta i modesta història.

Fundat l'any 1974 i radicat a la ciutat de Chapecó, a l'estat de Santa Catarina, el Chapecoense va arribar a la màxima categoria del futbol brasiler l'any 2014, després de superar una crisi econòmica que va estar a punt de fer desaparèixer l'entitat. Des del 2010, l'equip va protagonitzar 3 ascensos de categoria en pocs anys.

També va entrar amb bon peu a la Copa Sud-americana, segona competició continental en importància. En la seva primera participació, l'any 2015, va estar a punt d'eliminar el River Plate en els quarts de final i el seu sobrenom de "Furacao Oeste" -l'huracà de l'oest- es va donar a conèixer internacionalment. En la seva segona participació, aquest any, havia arribat fins a la final després de deixar pel camí equips de més prestigi, com el Junior de Barranquilla colombià o el San Lorenzo de Almagro argentí.

Entrenat per Caio Junior, al Chapecoense hi havia jugadors que havien passat pel futbol espanyol, com el veterà Cleber Santana, exjugador de l'Atlètic del Madrid, o el davanter argentí Alejandro Martinuccio, que havia tingut un pas fugaç pel Vila-real. Els dos primers viatjaven en l'avió sinistrat aquesta matinada. 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut