Santiago Vidal, entrevistat a "El matí de Catalunya Ràdio".
Santiago Vidal, entrevistat a "El matí de Catalunya Ràdio".
Barcelona

El CGPJ proposa suspendre de sou i feina el jutge Santiago Vidal

Per participar en l'elaboració d'una proposta de constitució catalana

RedaccióActualitzat

El Consell General del Poder Judicial ha proposat suspendre el jutge Santiago Vidal de les seves funcions per impulsar una proposta de constitució catalana. El consell entén que Vidal hauria vulnerat el seu deure de ser fidel a la Carta Magna espanyola. També li critica el suport i les declaracions públiques que ha fet a favor d'un procés que el Poder Judicial creu que encamina Catalunya cap a la independència.

El 26 de maig el jutge Santiago Vidal va ratificar davant el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) que havia participat en la redacció d'una "hipotètica constitució catalana" per iniciativa pròpia, dedicant-hi el seu temps lliure, i des del convenciment d'estar exercint la seva llibertat de pensament.

Santiago Vidal ja ha estat informat d'aquesta interlocutòria, que podria suposar que deixi d'exercir temporalment i de cobrar complements del sou base.

Fa uns mesos, al maig, el jutge va manifestar en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio" que se sentia "vigilat" arran de la seva participació en l'elaboració d'una constitució catalana. Tot i això, en aquella ocasió Vidal es va mostrar convençut que l'expedient disciplinari que volia obrir-li el Consell General del Poder Judicial no prosperaria.

Vidal: "Han arribat una mica tard"

Santiago Vidal ha dit aquest dijous a la tarda que ell només es dedica "a opinar" i que té dret, en la seva vida privada i en el seu temps lliure fora de la feina "a expressar la meva opinió amb tota franquesa". El jutge ha explicat que aquest esborrany de futura Constitució catalana "el vam acabar la setmana passada", de manera que la decisió del CGPJ ha "arribat una mica tard".

Anar al contingut