Façana de la seu del CGPJ
Façana de la seu del CGPJ
Barcelona

El CGPJ investiga si un jutge va parlar de "terrorisme policial" per l'1-O

Diversos mitjans van publicar que el jutge Federico Vidal va fer servir expressions com ara "terrorisme policial" o "terroristes uniformats" per referir-se les càrregues a través del seu correu corporatiu

RedaccióActualitzat

El Consell General del Poder Judicial ha obert una investigació a un jutge de Barcelona per saber si va qualificar de terroristes les forces de seguretat de l'Estat que van actuar l'1 d'octubre a Catalunya. El jutge que serà investigat és Federico Vidal, titular del jutjat contenciós número 17 de Barcelona.

El promotor de l'Acció Disciplinària ha obert diligències després que diversos mitjans de comunicació van publicar que el jutge va fer servir expressions com ara "terrorisme policial" o va parlar de "terroristes uniformats" a través del seu correu corporatiu en un fòrum restringit de jutges i magistrats.

En el seu mail, Vidal interpel·lava els companys a propòsit de les mostres de suport que de tot Espanya arriben als col·legues catalans.

Intervinc perquè no entenc res. Han pegat a algun jutge a Catalunya? L'han vexat? Han insultat en públic o amenaçat algú pel fet de ser jutge? Si és així, tota la meva solidaritat i el meu rebuig. No obstant, no tinc cap notícia sobre això.

Si no és així, de què ens lamentem?

Ningú té res a dir sobre el terrorisme policial que sí que patim a Catalunya? Ni sobre els 890 ferits que han provocat els terroristes uniformats? Ni sobre els 2,3 milions de persones que s'han vist coaccionades, insultades i menyspreades pel fet de voler votar? De debò no hi ha res a dir?


Ara, el Consell General del Poder Judicial, l'òrgan de govern dels jutges, investiga la veracitat d'aquest correu i si cal sancionar-ne l'autor.

ARXIVAT A:
CGPJ
Anar al contingut