Placa indicativa de la seu del Consell General del Poder Judicial, a Madrid (EFE)
Placa indicativa de la seu del Consell General del Poder Judicial, a Madrid (EFE)
Madrid

El CGPJ expedienta el jutge que va referir-se a l'1-O com a "terrorisme policial"

També ha comunicat els fets a la Fiscalia Superior de Catalunya perquè investigui si el jutge Federico Vidal ha comès una infracció penal

RedaccióActualitzat

El Consell General del Poder Judicial ha obert un expedient disciplinari contra un jutge de Barcelona per haver definit com a "terrorisme policial" les càrregues de l'1-O. Va ser en un mail en el correu corporatiu que comparteixen tots els jutges de l'Estat.

L'òrgan de govern dels jutges també ha acordat posar-ho en coneixement de la Fiscalia Superior de Catalunya, per si considera que el magistrat ha incorregut en una infracció penal.

El jutge que pot haver incorregut en una falta greu o molt greu, per haver ignorat el compliment dels deures judicials, és Federico Vidal, titular del jutjat contenciós administratiu número 17 de Barcelona.

En el correu electrònic objecte del cas, Vidal interpel·lava els seus companys jutges arran de les mostres de suport que, de tot Espanya, arribaven als col·legues catalans, i deia que no havia vist cap jutge amenaçat i, en canvi, ningú deia res dels 890 ferits provocats per "terroristes uniformats":

Intervinc perquè no entenc res. Han pegat a algun jutge a Catalunya? L'han vexat? Han insultat en públic o amenaçat algú pel fet de ser jutge? Si és així, tota la meva solidaritat i el meu rebuig. No obstant, no tinc cap notícia sobre això.

Si no és així, de què ens lamentem?

Ningú té res a dir sobre el terrorisme policial que sí que patim a Catalunya? Ni sobre els 890 ferits que han provocat els terroristes uniformats? Ni sobre els 2,3 milions de persones que s'han vist coaccionades, insultades i menyspreades pel fet de voler votar? De debò no hi ha res a dir?

 

ARXIVAT A:
CGPJ
Anar al contingut