Carles Puigdemont i Pablo Llarena
Carles Puigdemont i Pablo Llarena

El CGPJ dona empara a Llarena davant la demanda presentada per Puigdemont a Bèlgica

Actualitzat

La comissió permanent del Consell General del Poder Judicial dona empara al jutge instructor de la causa oberta contra el procés sobiranista, Pablo Llarena, davant la demanda presentada contra ell a Bèlgica pels processats a l'estranger.

Segons el CGPJ, la demanada presentada per l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i els exconsellers intenta "sense dissimular, sotmetre les actuacions sobiranes de l'estat espanyol a la jurisdicció d'un estat estranger."

El Consell promet que s'adoptaran "totes les mesures necessàries" per garantir la independència de Llarena, "incloses les mesures relatives a la integritat econòmica que proporciona l'article 296 de la llei orgànica del poder judicial", i demanarà als ministeris d'Exteriors i Justícia que assegurin "la integritat i immunitat de la jurisdicció espanyola davant dels tribunals del Regne de Bèlgica".

El magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena va demanar l'empara del Consell General del Poder perquè considera que les demandes interposades contra ell a Bèlgica són un atac a les condicions d'independència en què desenvolupa la seva tasca.

La demanda civil a Bèlgica la van presentar, a més de Puigdemont, Toni Comín, Meritxell Serret, Lluís Puig i Clara Ponsatí, que van al·legar falta d'imparcialitat de Llarena, a qui també acusen de vulnerar la seva presumpció d'innocència.

El jutge belga va respondre citant Llarena per al pròxim 4 de setembre, tot i que, quan la citació va arribar a Espanya, el jutge degà de Madrid va rebutjar tramitar-la.

 

ARXIVAT A:
Procés catalàCGPJ
Anar al contingut