Madrid

El CGPJ defensa la independència judicial arran de la polèmica per l'actuació del jutge Garzón

El Consell General del Poder Judicial demana que cessin les declaracions que enterboleixen la independència judicial i que pertorben "l'exercici serè de l'activitat jurisdiccional". Aquest posicionament judicial s'emmarca en la polèmica entre el món polític i el judicial per l'actuació del jutge Garzón en el cas de presumpta corrupció que afecta el PP.

Actualitzat
L'endemà que el Partit Popular es querellés contra el jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón, a qui acusa de  prevaricació, el màxim òrgan judicial ha aprovat, amb només un vot en contra, una declaració genèrica en què sol·licita que es respecti la independència judicial. "El Consell vol insistir en què sempre vetllarà per la independència dels jutges i els magistrats perquè aquest és" el seu "mandat constitucional", ha dit la portaveu de l'òrgan , Gabriela Bravo.

Amb aquesta declaració, el CGPJ es pronuncia sobre la polèmica desfermada arran de la instrucció del jutge Baltasar Garzón en una suposada trama de corrupció que esquitxa càrrecs del PP.

Justament tant el president del Partit Popular com el president del govern espanyol s'han referit a aquest cas, després que aquest dimarts sortís a la llum que dos aforats d'aquest partit podrien estar implicats en el cas, motiu pel qual el jutge Garzón hauria sol·licitat a la fiscalia si s'ha d'inhibir del procés i passar-lo al Suprem.

D'altra banda, el jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón ha deixat en llibertat i sense mesures cautelars, sis dels imputats en aquest cas de corrupció, després de prendre'ls declaració. Ara el magistrat espera que la Fiscalia Anticorrupció doni una resposta al seu requeriment per inhibir-se en favor del Tribunal Suprem. El motiu és que a l'anomenada "operació Gürtel" hi podria haver implicat diputats, senadors i eurodiputats de València i Madrid, entre els quals el senador i diputat del PP Luis Bárcenas i l'eurodiputat Gerardo Galeote.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut