Una de les advocades que van denunciar la jutge d'Olot
Una de les advocades que van denunciar la jutge d'Olot
Barcelona

El CGPJ anul·la les sancions a la jutge d'Olot amonestada pel català

L'òrgan revoca així la decisió que havia pres el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya

redaccióActualitzat
El Consell General del Poder Judicial ha anul·lat les dues sancions imposades a una jutge d'Olot que va ser amonestada per seva falta de respecte al català. L'òrgan revoca així la decisió que havia pres el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

La sala de govern del TSJC havia sancionat amb una falta lleu una jutge d'Olot, Ana María Caballero Muñoz, per tractar amb "poc respecte i desconsideració" dues lletrades que volien parlar en català durant un judici. A més, també l'amonestava pel to i les expressions usades en l'escrit d'al·legació que va fer arribar a la Sala de Govern.

Ara, però, la comissió disciplinària del Consell General del Poder Judicial, per unanimitat, accepta el recurs i anul·la la decisió. Considera que durant el procés de sanció la jutge no es va poder defensar, perquè no li van donar tràmit d'audiència.

Per tant, les sancions queden en paper mullat, sense entrar en qüestions de fons. El Consell no entra a valorar l'actitud de la jutge amb les dues advocades que volien parlar en català.
ARXIVAT A:
CGPJ
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut