Barcelona

El cessament del cònsol de les Filipines a Barcelona pel procés afecta 25.000 ciutadans

El cònsol honorari va ser cessat per participar en la manifestació contra les càrregues policials de l'1-O

RedaccióActualitzat

L'ambaixada de les Filipines va cessar el cònsol honorari de Barcelona, Jordi Puig, el gener passat. Puig assegura que el govern espanyol va pressionar l'ambaixada perquè el fessin fora, després de participar en la manifestació del 3 d'octubre contra les càrregues policials del referèndum.

El cònsol general de les Filipines a Madrid, Emmanuel R. Fernández, assegura que "l'ambaixada filipina no hi va tenir res a veure i que la investigació la va fer el govern espanyol".

Jordi Puig explica que un mes després de participar en la manifestació va ser acusat de lluir pamflets independentistes per una fotografia que va compartir a les xarxes socials.

 

 

Oriol Amorós, secretari d'Igualtat, Migracions i Ciutadania, qualifica aquesta decisió d'"autoritària i de poca qualitat democràtica":

"Una actitud de molt poca qualitat democràtica i d'un autoritarisme que no poden entendre els demòcrates del món"

Tres mesos després, el consolat continua tancat i ara els ciutadans filipins que viuen a Catalunya han d'anar a Madrid per poder fer alguns dels tràmits.

El consolat s'instal·la a un hotel de Barcelona un cop al mes perquè els 25.000 filipins que viuen a Catalunya puguin accedir al servei consular.

Des de l'Ajuntament de Barcelona, la comissionada d'Immigració, Lola López, assegura que aquest servei és bàsic per a ells:

"Per una qüestió com aquesta, deixar 25.000 ciutadans sense un servei que per a ells és bàsic em sembla una bestiesa"

La comunitat filipina a Barcelona protesta perquè només poden fer les gestions un cop al mes i quan tenen una urgència no saben on anar i reclamen el mateix servei públic que tenien fa un any.

Puig, que manté un club per a la comunitat filipina a la plaça Reial, diu que no vol tornar a ser cònsol, però sí que vol que els filipins recuperin els serveis que tenien aquí.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut