Barcelona

El Cercle d'Economia exigeix un govern sòlid i predictible que eviti més dilacions per desplegar l'Estatut

El Cercle d'Economia, que aplega una important representació del teixit empresarial català, exigeix al nou govern el màxim esforç per garantir un executiu sòlid i amb un clar lideratge que pugui assumir els reptes a què s'enfronta Catalunya els pròxims quatre anys. En un comunicat fet públic aquest dimarts, l'organisme destaca que el nou marc estatutari requereix un rigor molt superior en l'acció de govern dels pròxims anys, i per tant no es poden permetre més dilacions en la presa de decisions ni disfuncions en la seva execució. El Cercle també demana predictibilitat al nou executiu.

Actualitzat
Al text també recorden que els últims tres anys han estat marcats per la negociació de l'Estatut, i que això ha deixat en un segon pla les inquietuds de la ciutadania. Per això, consideren que la prioritat del nou govern ha de definir-se en qüestions com la immigració, l'educació, la seguretat o les infraestructures. També exigeixen una aposta decidida a favor de la recerca i el desenvolupament, i, en general, de la prestació de serveis públics vinculats a l'estat del benestar.

Segons el Cercle d'Economia, els pròxims 4 anys són decisius perquè Catalunya es consolidi com un espai de gran cohesió social, dinamisme empresarial i amb una sòlida projecció cap a l'exterior. Per aconseguir-ho, consideren que cal que el govern tingui una visió compartida més enllà dels interessos de cada partit.
Anar al contingut