Logotip del CEO, el Centre d'Estudis d'Opinió de la Generalitat
Logotip del CEO, el Centre d'Estudis d'Opinió de la Generalitat

El CEO preguntarà si "és important" obeir les lleis o servir a l'exèrcit

Aquestes preguntes formen part d'una enquesta de participació política i ciutadana encarregada per la Direcció General de Joventut que ja es va fer el 2011

Actualitzat

"Fins a quin punt és important obeir sempre les lleis i les normes?" i "Fins a quin punt és important estar disposat a servir a l'exèrcit en temps de necessitat?" Aquestes són dues de les preguntes noves que el Centre d'Estudis d'Opinió de la Generalitat, el CEO, inclourà en la pròxima enquesta.

Les respondran 1.900 persones, de les quals 1.100 tindran entre 16 i 29 anys, i la resta seran més grans de 30.  Es tracta d'una enquesta encarregada per la Direcció General de Joventut sobre "participació política i ciutadana de la població catalana amb especial atenció al col·lectiu jove".

Preguntes ja fetes el 2011

El debat sobre el compliment de les lleis va tornar a la primera plana la setmana passada quan el diputat de Junts pel Sí Lluís Llach va assegurar que el govern sancionarà els funcionaris que no compleixin la legalitat catalana un cop aprovada la llei de transitorietat jurídica.

Davant l'expectació aixecada, el CEO ha dit que el 2011 ja es van fer aquestes mateixes dues preguntes en una enquesta similar. Llavors, en una escala de l'1 al 7, el 80% va contestar amb un 5, un 6 o un 7 la pregunta sobre obeir les lleis i un 35% la de l'exèrcit.

 

♦ Augmenten els contraris a la independència, segons el darrer baròmetre del CEO

Anar al contingut