Exterior del centre logístic d'Amazon a San Fernando de Henares
Exterior del centre logístic d'Amazon a San Fernando de Henares
San Fernando de Henares

El centre logístic d'Amazon a Madrid, en vaga coincidint amb el "prime day"

La vaga dels treballadors de San Fernando de Henares coincideix amb el dia que la companyia ven i factura més de l'any

RedaccióActualitzat

Amazon aborda el seu "prime day", dos dies de descomptes que es preveu que generin moltes compres i molts enviaments, amb una convocatòria de vaga de tres dies --del 15 al 18 de juliol-- en un dels centres neuràlgics del repartiment de paquets, el de San Fernando de Henares.

La plataforma de comerç electrònic i els representants dels treballadors intenten des de fa mesos, sense èxit, arribar a un acord del conveni per apujar salaris i millorar les condicions de treball.

 

Es queixen que tenen paralitzada la negociació del conveni des del 2016. I subratllen les nombroses baixes que hi ha en una feina molt física.

Ara, en aquest centre s'aplica el conveni sectorial de logística i paqueteria. D'acord amb aquest conveni, l'empresa ha de reduir la temporalitat i ha de pagar antiguitat, però els treballadors denuncien que, a canvi d'aquestes millores, s'estan rebaixant altres condicions laborals.

Segons CCOO, la proposta de l'empresa "no contempla cap de les propostes presentades per les organitzacions sindicals i, per exemple, estableix un increment salarial de l'1,1%, cosa que no permet ni recuperar si més no l'IPC acumulat", critica el sindicat.

Per la seva banda, UGT ha assegurat que la vaga d'Amazon està "totalment justificada" i lamenta que la multinacional "no hagi estat a l'altura".

En el torn de matí, l'aturada ha tingut un seguiment d'entre el 70 i el 80% dels treballadors de plantilla, segons ha explicat el representat de CGT al comitè d'empresa, mentre que els treballadors d'empreses de treball temporal han acudit majoritàriament als seus llocs al centre logístic.


Segona vaga de l'any

Fa uns mesos, els treballadors d'aquest centre ja van fer vaga, la primera dels empleats del gegant nord-americà a Espanya, i van paralitzar pràcticament l'activitat. Amb tot, van denunciar que Amazon va aconseguir mantenir els enviaments desviant feina a altres centres.

 

 

L'empresa busca constantment rebaixar el cost dels enviaments i això afecta els seus treballadors, però també els de les empreses de paqueteria i uns nous actors, els particulars que amb el seu cotxe també reparteixen per a Amazon.

El "prime day" d'Amazon és el dia de l'any en què la companyia factura i ven més paquets, amb més d'un milió d'ofertes especials, i superant, fins i tot, el Black Friday o el Nadal.

Es tracta de 36 hores d'ofertes per als clients d'Amazon Prime, el sistema de subscripció al servei de pagament de l'empresa.

La multinacional preveu millorar en aquesta edició els resultats de l'any passat en aquesta jornada, durant la qual van vendre un 60% més que el 2016. En concret, del centre de San Fernando de Henares, el 2017 en van sortir mig milió de comandes pel "prime day".

ARXIVAT A:
Precarietat laboral
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut