Vall de Boí

El centre i algunes esglésies romàniques de la vall de Boí tanquen per la tisorada

El Centre del Romànic de la Vall de Boí i algunes de les esglésies romàniques declarades patrimoni de la humanitat per la Unesco tanquen des d'aquest dilluns i fins al 30 de març per la situació econòmica a què els ha portat la crisi i la tisorada en les aportacions que rebien dels organismes públics. La crisi també ha comportat un ERO als treballadors i una pujada del preu de les visites.

RedaccióActualitzat
La visita a la vall de Boí serà més curta a partir d'aquest dilluns. Les esglésies romàniques de la Nativitat de Durro o la de Sant Feliu de Barruera, a més del Centre del Romànic, tanquen les portes dos mesos i mig fins al 30 de març.

La crisi i la disminució de les aportacions de les administracions públiques han portat aquesta situació. A més a més, també hi ha treballadors afectats per un ERO, alguns dels quals seguiran treballant encara a porta tancada al Centre del Romànic.

La situació també ha comportat l'encariment de la visita a algunes esglésies com ara la de Sant Climent de Taüll, que passa de 2,5 a 3 euros. Aquesta església i la de Santa Maria de Taüll són les úniques que estaran obertes cada dia, mentre que d'altres només es podran visitar si hi ha demanda suficent.

Per tal de pal·liar la situació de crisi, el consorci que gestiona el romànic està buscant patrocinadors, preveu reforçar el treball conjunt amb el MNAC per atreure visitants i estudia contractar estudiants universitaris de reforç per poder obrir les esglésies en temporada alta.

Anar al contingut