Pla general de l'edifici del CAP de Bellver de Cerdanya on es veu una màquina excavant a l'exterior per fer-hi obres de manteniment a l�…
Pla general de l'edifici del CAP de Bellver de Cerdanya on es veu una màquina excavant a l'exterior per fer-hi obres de manteniment a l'edifici, el 4 de maig de 2018 (Horitzontal).

El Centre d'Interpretació del Parc Natural Cadí-Moixeró, seu temporal del CAP de Bellver de Cerdanya

Actualitzat

ACN Bellver de Cerdanya.-La primera planta del Centre d'Interpretació del Parc Natural Cadí-Moixeró acull des d'aquest divendres les quatre consultes del CAP de Bellver de Cerdanya. Els serveis mèdics s'han hagut de traslladar a l'equipament turístic, ubicat al nucli de Talló i que pertany al mateix municipi, per deixar lliure l'espai que fins ara ocupaven a la Torre Sant Josep, on es duran a terme diverses obres de manteniment que tindran un cost d'entre 30.000 i 40.000 euros. Els treballs, finançats per la Fundació Hospital de Puigcerdà i el consistori de la localitat cerdana, permetran resoldre els problemes d'humitat que s'havien detectat al soterrani de l'edifici, ampliar la sala d'espera i fer-li un 'rentat de cara' general.

Les tasques d'informació turística que es duen a terme al Centre d'Interpretació del Parc Natural Cadí-Moixeró, ubicat al nucli de Talló de Bellver de Cerdanya, es combinen des d'aquest divendres amb les del servei d'assistència primària que es presta en aquesta població cerdana. L'equipament les acollirà de forma temporal, fins que es concloguin els treballs de manteniment que s'han iniciat a l'edifici de la Torre Sant Josep, on hi ha les dependències del CAP des de l'any 2003. Es preveu que les obres, que suposaran una inversió d'entre 30.000 i 40.000 euros, estiguin enllestides en un mes i mig o dos mesos, segons ha explicat l'alcalde de Bellver de Cerdanya, Xavier Porta.L'actuació, que és la primera que s'aborda a l'edifici d'estil noucentista des que es destinés a serveis mèdics, permetrà resoldre els problemes d'humitat que s'hi han detectat a la zona del soterrani, on hi ha el magatzem. De fet, alguns dels operaris han començat a treballar a l'exterior i han excavat una part que dona a les dependències afectades per tal de poder corregir aquest problema. També s'estan revisant les instal·lacions elèctriques i es repassarà l'enguixat de les parets i es repintaran, a més d'efectuar reparacions puntuals a la teulada. L'usuari també notarà millores en la sala d'espera, ja que serà més àmplia un cop es traslladi el mostrador d'atenció, que quedarà en una sala annexa comunicada amb l'entrada del CAP.Pel que fa al Servei d'Emergències Mèdiques, que ocupava la segona planta de l'edifici en obres, aprofitarà el trasllat per ocupar de forma permanent una part de les instal·lacions del Centre d'Interpretació, ja que es tracta d'una unitat, configurada per l'ambulància i el personal de guàrdia, que no ha d'estar necessàriament dins el consultori. D'aquesta manera, l'espai es podrà destinar a una sala de reunions i altres tasques administratives.Porta ha destacat que tot i que es tracta d'una intervenció bàsica "són tot petites coses que sumades han fet que un edifici no funcioni bé i el que volem és que sigui millor", ha dit. Una part dels treballs, concretament els que corresponen a la part interior, estaran finançats per la Fundació Hospital de Puigcerdà i la resta per l'Ajuntament de Bellver de Cerdanya. El CAP, a banda de donar servei al municipi cerdà, també és el centre de referència de diverses localitats del seu entorn.

Anar al contingut