Alumnes de la jornada d'energia i bioeconomia visitant el centre logístic per a la distribució de la biomassa de Tremp el 23 de març del 2017. …
Alumnes de la jornada d'energia i bioeconomia visitant el centre logístic per a la distribució de la biomassa de Tremp el 23 de març del 2017. (horitzontal)

El centre de distribució de biomassa de Tremp subministra 3 tones d'estella anuals a la caldera de l'Hospital

ACN Tremp.-El centre logístic per a la distribució de la biomassa de Tremp subministra a l'Hospital de Tremp unes 3 tones d'estella anuals. Es tracta d'estella sortida dels boscos del Pallars i triturada al centre de la capital del Jussà. La capacitat d'aquest equipament és molt superior a la de les 3 tones i podria subministrar a altres calderes. La directora general de Forests, Montse Barniol, ha aprofitat la visita al centre per donar suport a l'energia bio i s'ha mostrat partidària de fomentar i donar suport a un canvi de model energètic i passar-se a l'energia bio. Barniol ha dit del centre de Tremp que és un clar exemple d'economia circular i de biomassa de proximitat. La fusta surt dels boscos de la zona i l'estella resultant abasteix la caldera de biomassa de l'Hospital del Pallars.

El centre logístic de Tremp està pensat per donar resposta al Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i l'Alta Ribagorça i la fusta que hi arriba és de boscos públics de la Generalitat o dels ajuntaments de la zona.Del centre logístic on s'asseca l'estella, Barniols ha destacat, la seva construcció, tota amb fusta i de la zona on està ubicat.La visita a aquest equipament s'emmarca en una jornada d'energia i bioeconomia dins dels actes de celebració del Dia Internacional dels Boscos que s'ha celebrat a Tremp.

Anar al contingut