Melbourne

El Celler de Can Roca perd una posició i se situa com el tercer millor restaurant del món

El restaurant Tickets, d'Albert Adrià, ocupa la posició 25 de la llista The World's 50 Best Restaurants, mentre que el barceloní Disfrutar hi entra per primer cop en el lloc 55

RedaccióActualitzat

El Celler de Can Roca, de Girona, tercer millor restaurant del món segons The World's 50 Best Restaurants. La gala, considerada els Oscars de la gastronomia, s'ha fet aquest any a Melbourne, a Austràlia. La primera posició aquest 2017 ha anat a parar al restaurant Eleven Madison Park de Nova York

El Celler ha baixat una posició respecte a l'any passat, quan va ser desbancat de la primera posició per l'Osteria Francescana, de Mòdena, a Itàlia.

El mitjà dels germans, Josep Roca, ha seguit la gala en directe des del bar dels seus pares a Girona i ho ha valorat així: "La tercera posició és molt agraïda, no hi havíem estat mai. Portem nou anys entre els cinc primers restaurants."

 

El guardó al millor xef se l'ha endut el peruà Virgilio Martínez, de Central Restaurante, que ha substituït Josep Roca d'El Celler en aquesta distinció.

Durant la gala, a El Celler li han atorgat el premi a l'art de l'hospitalitat.

Fins aquest any El Celler ha ocupat ininterrompudament el primer o el segon lloc del podi des del 2011, segons les votacions de 900 experts internacionals.

En la llista dels cinquanta millors restaurants n'hi ha un altre de català, el Tickets, a Barcelona, d'Albert Adrià, que ocupa la posició 25. El restaurant ha pujat quatre llocs respecte a l'any passat, que es trobava en la 29. 

 

♦ El mapa dels bullinians: cuiners que fan perdurar l'herència del Bulli

 

També estan molt ben situats altres restaurants espanyols: Asador Etxebarri (en el lloc 6)Mugaritz (número 9), Arzumendi (38) i Arzak (30).

El restaurant  Disfrutar en el lloc 55 de 100

Entre les posicions 50 i 100 dels millors restaurants del món s'hi ha situat per primer cop el restaurant català Disfrutar. En concret ocupa el lloc 55. Aquestes distincions ja es van donar a conèixer fa uns dies, i el xef Eduard Xatruch s'ha mostrat sorprès i feliç pel reconeixement mundial del seu restaurant, al qual també han atorgat el premi Miele, que es concedeix al restaurant amb més potencial.


Al desembre del 2014, Oriol Castro, Mateu Casañas i Xatruch van obrir a Barcelona el Disfrutar, que va rebre la seva primera Estrella Michelin el 2015 i l'any següent va ser nomenat el millor nou restaurant d'Europa per Opinionated About Dining.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut