Londres

El Celler de Can Roca, designat millor restaurant del món per la revista "Restaurant"

La revista "Restaurant" corona l'establiment gironí en una gala a Londres. D'aquesta manera, Catalunya torna a encapçalar el podi de la cuina mundial, que va ocupar durant quatre anys El Bulli de Ferran Adrià. La publicació destaca l'"estil lliure", però "sense trair la memòria de diverses generacions", que posen en pràctica els germans Joan, Jordi i Josep Roca. A la segona posició baixa el danès Noma.

RedaccióActualitzat
El Celler de Can Roca és el millor restaurant del món, segons el rànquing de la revista "Restaurant", que ha fet públic el veredicte a Londres. La notícia no s'ha fet oficial fins a les 10 de la nit d'aquest dilluns, però ja s'ha filtrat. La publicació ha valorat la "combinació de plats catalans amb tècniques innovadores" i la "passió i amabilitat" dels germans Roca.

Els gironins ja sortien com a favorits i havien admès que, al marge del que passés, notaven "molta estima, reconeixement i molt bones vibracions". D'aquesta manera, Catalunya torna a encapçalar el podi de la cuina mundial, que va ocupar durant quatre anys i fins al 2009 El Bulli de Ferran Adrià.

Amb en Joan de xef, en Jordi al càrrec de les postres i en Josep de "sommelier", la cuina dels Roca mostra un "estil lliure", però "sense trair la memòria de les diverses generacions d'avantpassats de la família que s'han dedicat en cos i ànima a alimentar els seus comensals".

Els tres germans han rebut la distinció amb una emotiva abraçada. En recollir el guardó, Joan Roca s'ha compromès a mantenir la bona feina. "No sabem si som el millor restaurant, però poden estar segurs que continuarem treballant amb humilitat", ha afirmat alhora que ha destacat que és "un honor" formar part de la llista. Roca ha dedicat el premi a la seva família i equip "i especialment a Pau Albornà", gastrònom mort als 25 anys en un accident de trànsit.

En segon lloc ha quedat el restaurant danès Noma, guanyador de les tres últimes edicions i que al febrer va ser notícia per la intoxicació de setanta clients. En l'última, el restaurant de Girona va ocupar aquesta segona posició.

La llista dels 50 millors restaurants del món s'elabora a partir de l'opinió de més de 900 crítics, xefs, restauradors i gastrònoms de tot el món.

Tres bascos i un valencià

Al rànquing d'aquest 2013, el basc Mugaritz perd el tercer lloc de l'any passat en benefici de l'italià Osteria Francescana, i ara és quart, mentre que un clàssic en el rànquing dels millors, Arzak, es manté en la vuitena posició. L'alacantí Quique Dacosta puja catorze posicions i es col·loca al lloc número 26, mentre que l'Asador Etxebarri baixa fins al 44.

França i els Estats Units, amb sis cadascun, són els països que situen més restaurants entre els millors, just al davant d'Espanya, amb cinc.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut