Barcelona

El CCCB guanyarà 3.700 metres quadrats amb la remodelació de l'Antic Teatre de la Casa de Caritat

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) disposarà de 3.700 metres quadrats més a partir de l'any 2009, gràcies a la remodelació de l'Antic Teatre de la Casa de Caritat. A l'edifici, que és adjacent al recinte actual del CCCB, s'hi ubicarà un auditori de 600 places, dues aules de 100 i oficines. Les obres de reconversió començaran a l'octubre d'aquest any i acabaran a finals de l'any 2008, de manera que la direcció del CCCB preveu obrir el nou espai al públic a partir del 2009. L'Antic Teatre és del 1912, està declarat com a bé d'interès local i connectarà amb l'actual CCCB per la planta subterrània.

Actualitzat

El director general del CCCB, Josep Ramoneda, ha destacat que l'amplació del consorci, que ara ocupa 14.000 metres quadrats, atenuarà "la necessitat d'espais que tenim". Ramoneda ha explicat que encara no hi ha un xifra concreta del pressupost que la institució invertirà en el projecte, però que s'acostarà als 6 milions d'euros.

Respecte a les activitats previstes per aquest any al CCB, Ramoneda ha indicat que, a banda de l'habitual exposició de fotoperiodisme internacional "World Press Photo", el públic podrà veure una mostra sobre les fronteres, una altra sobre l'Apartheid i una altra sobre la Transició espanyola, encara que anirà a càrrec de persones que no van viure el període directament.

El programa compta amb un pressupost de 12,2 milions d'euros, un 16% més que el 2006, gràcies a la subvenció de la Generalitat per a l'exposició que el CCCB organitzarà a la Fira del Llibre de Frankfurt.

Anar al contingut