El catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat de Sevilla, Javier Pérez Royo, al "FAQS"
Barcelona

El catedràtic Pérez Royo afirma que sense Puigdemont no es pot jutjar els consellers

Diu que el Suprem pot incórrer en un delicte denunciable davant el Tribunal Constitucional

RedaccióActualitzat

El catedràtic de Dret Constitucional Javier Pérez Royo alerta que el Tribunal Suprem pot incórrer en un cas d'inconstitucionalitat si obre judici oral per l'1 d'octubre amb els actuals càrrecs de rebel·lió contra els consellers empresonats sense jutjar Carles Puigdemont pels mateixos fets.

Pel catedràtic, sense Puigdemont no es pot processar els consellers. Ho argumentava així en declaracions en el programa "Preguntes freqüents", de TV3.

"Sense Puigdemont no es pot processar els consellers pel delicte de rebel·lió. Els consellers són apèndixs de president. A un conseller se li poden exigir responsabilitats només en un assumpte que sigui de la seva conselleria. Però quan es tracta d'un assumpte com és el delicte de rebel·lió, que és del govern en el seu conjunt, si no hi és el president, no hi pot ser cap conseller."

Segons Pérez Royo, ja es podria denunciar aquesta conjuntura davant el Tribunal Constitucional abans que arribi el judici: 

"Miri vostè, no es pot ni celebrar el judici, no es pot fer judici. Que aquí hi ha una vulneració de la Constitució."

Pel catedràtic Pérez Royo, la justícia espanyola i, més concretament, el Tribunal Suprem, està fent un gran ridícul perquè el que diu sobre el delicte de rebel·lió "no pot ser acceptat en cap país europeu com a delicte":

 

 

Pérez Royo confia que la causa de l'independentisme català guanyarà a llarg termini, però alerta que "s'està provocant un patiment molt gran" i que el fet de tenir polítics a la presó "altera" el resultat dels procesos electorals que tenim al davant:

"A llarg termini això es guanya, això segur. Però a mi em preocupen els temps, el patiment que s'estè provocant és gran. I això, al mateix temps, influeix en el debat polític. Ara tenim un munt de processos electorals al davant i, si hem de fer totes aquestes eleccions amb gent a les presons, ho farem en condicions molt dolentes."

 

 

 


 

 

ARXIVAT A:
Govern empresonatCarles PuigdemontProcés catalàRebel·lió
Anar al contingut