Bucarest

El castell de Dràcula és el segon edifici més car del món, després d'una mansió de Beverly Hills

Una de les mansions més tenebroses del món podria valer més del que sembla. I és que el castell de Bran, situat a Romania i estretament vinculat a la llegenda del comte Dràcula, és el segon edifici més car del món posat a la venda, darrere d'una propietat situada a Beverly Hills. Segons una classificació que ha fet la revista "Forbes", el castell té un valor de 140 milions de dòlars, 25 menys que la propietat californiana del magnat de la premsa William Randolph Hearst.

Actualitzat
El preu s'ha fixat tenint en compte els ingressos que podria suposar per a qui el comprés. El castell és el segon edifici més visitat de Romania i el va posar a la venda el fill de la princesa Iliana d'aquell país, a qui les autoritats l'hi van retornar l'any passat.

Malgrat tot, segons un acord amb el Ministeri de Cultura romanès, el castell ha de continuar sent un museu fins al 2009.

El castell de Bran és a prop de la ciutat de Brasov, al centre de Romania, i data del segle XIII. Durant la baixa edat mitjana va servir per defensar el camí comercial entre les regions de Valàquia i Transilvània.

La fama li ve per l'ús que en va fer al segle XV el príncep de Valàquia, Vlad Tepes, "L'empalador", personatge que va donar peu al mític vampir.
Anar al contingut