El Casademont perd a la pròrroga amb el Gran Canària, que s'assegura jugar la Copa

El Casademont Girona ha perdut amb el Gran Canària a la pròrroga (82-75), després d'acabar el partit amb un empat a 66. Amb aquesta victòria, el conjunt canari s'ha assegurat la seva presència a la Copa del Rei, tres jornades abans d'acabar la primera volta. El Casademont no ha encaixat bé la pròrroga i, tret de Myers, que ha batut amb 37 punts el rècord d'anotació que ell mateix posseïa en aquest campionat, s'ha absentat de la pista precisament quan millor ho ha fet el seu rival.

La sortida dels amfitrions ha estat impressionant i han portat al marcador un esperançador 9-1. Els pupils de Pedro Martínez ho brodaven davant un Girona erràtic que no trobava posicions clares de llançament, en gran part per la pressió de la defensa illenca. L'equip que entrena Edu Torres ha recorregut a l'eficàcia en el tir de Terrell Myers per escurçar distàncies, encara que no ha posat en dificultats un Gran Canària que, ben conduït per Salva Camps, semblava no acusar excessivament l'absència del seu base titular, el madrileny Gonzalo Martínez (16-14). En el segon quart, un parcial 6-0 ha tornat l'avantatge de vuit punts, però el retorn a pista de Myers ha permès al conjunt català retrobar el referent ofensiu. El nord-americà, màxim anotador del campionat, ha portat a l'electrònic un preocupant 24-23. Quan es presagiaven problemes per als locals, el Gran Canària ha tornat a treure's de sobre la tensió amb una anotació 10-3. A més a més, amb un Roberto Guerra en feines de direcció ha estat nou per sobre quan faltaven segons per al descans (36-27). El Girona ha tingut paciència en la seva última posició, ha carregat de personals el contrari i, quan el temps expirava, Terrell Myers anotava un triple molt llunyà que tornava a ficar-lo en el xoc. Els amfitrions han tornat a entusiasmar en la represa amb un Will McDonald molt poderós a prop dels anells. Així un 47-35 semblava trencar el partit, però el Girona ha sorprès amb l'efectivitat de Lucas Recker per gaudir dels seus primers avantatges (55-58). Els visitants han manejat llavors a la perfecció l'ansietat dels grocs i han col·locat un perillós 62-64 al minut 40. No obstant això, quan tot semblava perdut, dos cistelles en penetració de Camps i Udoka han igualat el xoc. Però el conjunt gironí no ha estat bé a la pròrroga i ha deixat escapar la victòria.