Façana d'una discoteca de Lloret de Mar
Lloret de Mar

El cas de Lloret posa al descobert la falta de vigilants de seguretat en l'oci nocturn

Segons el sindicat de Seguretat Privada, els sous són baixos; l'horari, dolent, i el risc, elevat

RedaccióActualitzat

El crim del cap de setmana passat a Lloret de Mar, en una discoteca on només hi havia porters, però cap vigilant de seguretat, ha fet sortir a la llum la dificultat de molts locals d'oci nocturn per trobar personal de vigilància titulat.

És el cas de la discoteca St. Trop de Lloret de Mar, on va morir el turista italià, víctima d'una agressió. No tenia agents de seguretat, cosa a què obliga la normativa per tenir un aforament de més de 500 persones. Hi havia 9 controladors d'accés el que abans es coneixia com a porters de discoteca.

Aquesta és una realitat habitual segons la patronal de l'oci nocturn i els professionals de la seguretat privada perquè cada vegada costa més trobar vigilants titulats que vulguin treballar de nit. Nacho Arroyo, secretari d'organització del Sindicat Professional de Seguretat Privada, explica que les condicions salarials i els horaris no hi ajuden.

"El problema de la falta de personal de seguretat és de sou. Per 925 euros, evidentment, la gent no s'arrisca a estar tot el dia de baralles i busca llocs amb tranquil·litat."

Els agents de seguretat tenen moltes més hores de formació i més atribucions que els controladors. Poden fer la servir la força en cas que sigui necessari, per exemple, o retenir i emmanillar una persona.

Tot i això, la patronal de l'oci nocturn reclama que siguin els controladors d'accés els que assumeixin la vigilància dels seus locals. Joaquim Boadas, president patronal de l'oci nocturn Fecasarm, considera que estan més preparats per a aquesta feina.

"Jo crec que el que ha d'intervenir és el control d'accés perquè és el que coneix realment com funciona el sector. És el que sempre hem conegut com porter de discoteca i, per tant, aquesta és la figura que s'ha de promoure de cara a un nou reglament i la figura del vigilant de seguretat ha de quedar com a residual, en tot cas com a voluntari."

Ni els sindicats de seguretat privada ni la Generalitat consideren necessari aquest canvi. Mentrestant, l'Ajuntament de Lloret ha requerit a disset locals de la població que comptin amb els agents de seguretat a què els obliga la normativa.

Anar al contingut