Brussel·les

El carregador de mòbils únic estarà disponible el 2011 a Europa

El carregador de telèfons mòbils únic estarà disponible a partir de principis de l'any que ve segons ha confirmat el portaveu de la Comissió Europea, Dennis Abbott, i facilitarà els canvis tecnològics als usuaris i millorarà l'impacte sobre el medi ambient.

Actualitzat
El carregador "talla única" es connectarà al telèfon mòbil per mitjà d'un micro USB i s'adaptarà, de moment, a la meitat dels mòbils que es comercialitzen a la Unió Europea i de mica en mica anirà ampliant el seu mercat fins que cobreixi virtualment tots els aparells que es venen a Europa.

Abbott ha reconegut que la comercialització del carregador universal és un "gran pas endavant" ja que ha estat una iniciativa voluntària dels principals fabricants europeus de mòbils, que produeixen un 90% dels dispositius que es venen a la UE, i no ha estat fruit d'una regulació comunitària establerta per llei. Va ser un acord signat el juny del 2009.

Aquest carregador no només farà la vida més fàcil als usuaris, que no caldrà que el canviïn cada vegada que estrenen telèfon nou i podran fer servir el d'una altra persona encara que no tinguin el mateix model. Els compradors es beneficiaran de carregadors "més eficients i més barats" i que consumiran menys energia.

Un altre benefici significatiu serà per al medi ambient, la reducció de residus electrònics. Actualment es registren 50.000 tones a l'any, i aquest pot ser un primer pas ja que es reduiran carregadors innecessaris.


Anar al contingut