Brussel·les

El capellà Houtart confessa haver abusat d'un menor i demana aturar la campanya pel seu Nobel de la Pau

El sacerdot catòlic i sociòleg marxista belga François Houtart ha confessat haver abusat sexualment d'un cosí seu de 8 anys, ara fa quaranta anys. El capellà, de 85 anys i conegut com el "papa de l'altermundisme", ha demanat que se suspengui la campanya en favor de la seva candidatura al Premi Nobel de la Pau el 2011. Houtart també ha dimitit de l'ONG Centre Tricontinental, que va fundar.

Actualitzat
François Houtart ha reconegut els fets en una entrevista que publica el diari "Le Soir" després d'una denúncia anònima davant la comissió que estudia els casos de pederàstia a l'Església belga. Segons el rotatiu, l'home que va denunciar-lo és un cosí seu i, la víctima, el seu germà, o sigui, un altre cosí d'Houtart, que aleshores tenia 8 anys.

En declaracions al diari, Houtart ha reconegut haver "tocat les parts íntimes" del seu cosí de 8 anys en dues ocasions i ell mateix ho ha qualificat d'"irreflexiu i irresponsable". El capellà ha afegit que va proposar als pares del nen renunciar al sacerdoci i assumir les conseqüències dels seus actes. Els pares del menor, però, li haurien aconsellat que ho consultés a un professor del seminari de Lieja que li hauria recomanat que continués a l'Església i que se centrés en els seus estudis de sociologia de les religions.
Anar al contingut