El capellà porta el sant per col·locar-lo al seu lloc.
El capellà porta el sant per col·locar-lo al seu lloc.
Roda de Barà

El capellà de Roda de Barà impedeix la processó de Sant Bartomeu

El capellà ha avançat l'hora de la missa d'aquest divendres per impedir que l'Ajuntament tregui en processó el patró del poble. La parròquia i l'Ajuntament no es posen d'acord des de fa anys amb l'organització de la festa del Pa Beneït, que segons el capellà ha perdut tota essència religiosa.

TV3Actualitzat
El capellà de Roda de Barà, al Tarragonès, i la comissió organitzadora de les festes del Pa Beneït de la localitat han portat el seu enfrontament fins al límit aquest estiu. Després d'anys de disputes per l'organització de la festa, el rector de la parròquia ha decidit avançar l'hora de la missa per impedir l'exposició de la imatge de Sant Bartomeu, patró de la vila.

La parròquia i l'Ajuntament no es posen d'acord sobre com s'ha d'organitzar la celebració i aquest divendres, quan s'hauria de fer la processó, les portes de l'església estaran tancades de manera que el sant no en podrà sortir. El capellà creu que la festa ha perdut el caràcter religiós i vol assumir-ne l'organització. "Havia derivat molt cap a una cosa folklòrica, fins al punt que l'any passat no van entrar a l'església. On queda el sentit religiós?", es pregunta Armand Carbonell, rector de la parròquia de Sant Bartomeu.

Per això, ha avançat la missa unes tres hores, abans de l'hora de la processó. Això farà inviable la participació del sant i també la benedicció del pa. Per no quedar-se sense festa, els veïns han fet una rèplica del sant, però sembla que el conflicte va per llarg.


Anar al contingut