Enric Lambies, durant la compareixença a la comissió de l'Ajuntament de Barcelona (Foto: ACN)
Enric Lambies, durant la compareixença a la comissió de l'Ajuntament de Barcelona (Foto: ACN)
Barcelona

El cap jurídic d'Urbanisme va trobar irrellevant comunicar el canvi de titularitat de l'hotel del Palau

Han començat les compareixences pel cas de l'hotel del Palau en la comissió que investiga l'assumpte a l'Ajuntament de Barcelona. I el primer a declarar ha estat el director jurídic d'Urbanisme, Enric Lambies, imputat en el procés i que ha admès que coneixia el canvi de propietat dels terrenys on s'havia de construir l'hotel, però no ho va comunicar als seus superiors perquè, segons ha dit, no ho va considerar rellevant.

Actualitzat
En una compareixença de més d'una hora, Enric Lambies ha defensat la seva actuació i, tot i reconèixer que va saber que hi havia hagut un canvi de titularitat de la finca de l'hotel a mans d'Olivia Hotels el 2008, ha explicat que no en va informar el gerent d'Urbanisme ni el tinent d'alcalde de la matèria.

A preguntes insistents de l'oposició, Lambies no ha sabut aclarir per què va firmar un document en què deia que el propietari dels terrenys era el Palau quan sabia que la propietat era d'Olivia Hotels. A més, ha considerat "opinable" i "subjectiva" la conclusió de l'auditoria externa encarregada per l'Ajuntament respecte de l'interès públic del projecte de l'hotel.

En la comissió municipal que investiga l'hotel del Palau, també s'ha sabut que hi ha un informe intern de l'Ajuntament, datat l'any 2001, que desaconsellava l'enderroc de les finques on s'havia de fer l'hotel. Aquest informe el van passar per alt tots els convenis posteriors.

Anar al contingut